Toplu SMS ve rakip uygulamaları

Toplu SMS ve rakip uygulamaları

KURUMSAL İLETİŞİMDE SMS ÇÖZÜMLERİ

Kurum ve firmaların iç iletişiminde ve dış iletişiminde önemli yöntemler arasında hala en önemli yöntemlerin başında Kısa mesaj(sms) gelmektedir.  Kurumlar firma içinde ki bilgilendirme ve görevlendirmelerini en hızlı şekilde yapmak istemektedirler. Yine firma dışında ki iletişimlerinde de hızlı ve kontrol edilebilir iletişim araçlarını tercih etmektedirler.

 Neden toplu sms ?

Toplu sms Avantajları

·        Maliyetlerin uygun olması.

·        Hızlı olması

·        Kontrol edilebilir ve ölçümlenebilir olması

·        Mevcut sistemlere entegre edilebilir olması(api ve webservis)

·        Gerçekçi raporların elde edebilmesi.

·        Ulaşım oranlarının yüksek olması.

·        Kolay kullanımı

·        Çoklu platformlardan rahat kullanılabilir olması.

·        Eklentilerin çok olması ve geniş destek olanakları.

Toplu sms Dezavantajları

·        İçerik karakter sınırlaması

·        Devlet kontrolü ve prosedürlerin sıkı olması

·        Multimedya içerik sınırlaması(resim ve video gönderimlerine olanak vermemesi)

·        Ücretsiz versiyonunun olmaması.

Toplu sms uyglamalarının Rakipleri

Gelişen teknoloji ile birlikte toplu sms sisteminin rakipleri de çok sağlam bir şekilde ortaya çıkmış, ücretli - ücretsiz yapıları , multimedya destekleri, kolay kullanımları,  hızlı yaygınlaşmaları ile toplu sms sistemlerinin lider koltuklarını sarsmaktadırlar. Sayıları çok ızla artan bu sistemler, özellikle reklam alanlarında önemli derecede etkin uygulamalar olmuşlardır. Bunların başlılacaları;

1.      Whatsapp

2.      Facebook

3.      Twitter

4.      İnstagram

5.      Snapchat

6.      Skype

7.      Google allo , kik , wiber vs…

Şimdi kısaca bu uygulamaların bir kaçına  bakalım …  şu an gözlemlediğimiz kadarı ile whatsapp toplu sms sisteminin karşısındaki en önemli rakip desek yanlış bilgi vermiş olmayız.

1.      WHATSAPP

Whatsapp tek seferde 5 kişiye mesaj gönderme seçeneği sunarken,  gruplarda dahil olmak üzere, WhatsApp`taki bütün sohbetler için geçerlidir. Bu da demek oluyor ki, bir grup azami 256 kişiden oluşabilir ve tek seferde güncellemeden önce en fazla 5.120 kişiye ulaşabiliyorken, bu sınırlandırma ile birlikte 1.280 kişiye ulaşabileceğiz.

Bazı yazılımlar ile belirli süre beklemeli 5 ,5 otomatik olarak bu mesajları gönderirken son güncellemeler le bu sistemin artık çalışmadığı söylentiler arasında. Ayrıca iletim raporlarının etki olmayışı bu uygulamayı geniş kitlelere toplu mesaj gönderenler için tercih olmaktan çıkarıyor… yinede web arayüzü ve yoğun kullanımı ile en çok tercih edilen mesaj uygulamasıdır.
ayrıca business uygulamasının fiyatları Türkiye’de ki kullanıcılar için çok pahalı gelmektedir.

2.      Facebook Messenger web arayüzü kullanım kolaylığı sağlerken kullancılara ulaşım vb kısıtlamalar ile çok yoğun kullanımı olmamıştır.

3.      Skype, popülerliğini hızla yitmektedir, aslında kullanım ve arayüz seçenekleri en gelişmiş olan haberleşme uygulamalarından biri ve diğer sistemlerin de öncüsüdür desek, yanlış bilgi vermemiş oluruz.

DİĞER BLOG / DUYURU